0

Mission: Fantastiske godbidder til hunde!

Det er på grund af Charlie – her er hans historie!

Hvalpen

Året er 2006. Året før var jeg kommet tilbage til Danmark efter 4 år i udlandet. Jeg har lige købt et hus. Jeg har brug for noget selskab. Jeg har aldrig før haft hund!

Jeg finder DKK’s 10 punkt liste for hvad man skal se efter og gøre, når man vil købe en hundehvalp. Jeg bruger mange timer på at se på hvalpe i Den Blå Avis.

Den 7. juli 2006 tager jeg til Nørager syd for Aalborg for at se på en hvalp. Han er et gadekryds. Jeg får at vide, at han er en blanding af en Westie og en Cairns terrier. Jeg tænker, at det er fint, at han er et gadekryds – det siges jo tit, at gadekryds er sundere end racehunde – velvidende at Westies er kendte for at have hudproblemer og være allergikere. Det har jeg ingen tal for eller kan verificere – men det er mere det indtryk, jeg sidder med.

Hvalpen er en vakker lille hvid bomuldskugle med sort hoved og sort numse. DKK’s 10 punkt liste er hurtigt glemt. Jeg havde godt nok taget penge med, men jeg skulle jo bare kigge.

45 minutter senere er jeg på vej hjem med en lille hundehvalp i en papkasse. Jeg har hverken halsbånd, snor, kurv, mad, navn – ingenting. Jeg vil bare sige, at en pakke med 6 toiletruller passer præcis ned i en foldekasse  – og med et håndklæde over, så er det en fin midlertidig hundeseng. Mens vi kører hjem laver jeg liste over, hvad jeg skal kalde min lille nye hund. Efter adskillige reklamer i radioen for TV Charlie, er navnelisten reduceret til Charlie, Charlie eller Charlie – og sådan kom min lille hundehvalp til at hedde Charlie.

Jeg får hurtigt styr på det essentielle og jeg tænker ikke nærmere over mad eller godbidder, for hunde spiser jo tørkost.

Allergien

Da Charlie er 2 år, begynder han at klø sig meget i ørerne, slikke sig meget mellem trædepuderne på poterne og i det hele taget klø sig meget. Charlie lider meget af tiden af gær infektioner i både ører og poter. Han bliver behandlet for gær infektionerne med øre-rens, kløestillende medicin, medicinsk shampoo til ugentlige vaske.1-2 år og mange øreinfektioner senere begynder dyrlægen at tale om allergi. Charlie bliver testet bredt for allergier, men der er ingen reaktioner – testene er negative. Næste skridt er foderallergi – desværre kan dette ikke testes – jeg kunne kun prøve mig frem og visuelt vurdere, om jeg syntes, Charlie får det bedre. Det var sindssygt svært – kløede han sig mere eller mindre, havde han det godt nok??? I intervaller af 8 uger afprøvede jeg forskellige slags tørkost på ham – uden, at jeg syntes, at Charlie får det bedre.

Og hvad med godbidder – i denne periode får han kun det foder, som jeg tester i den pågældende 8 ugers periode. Jeg må dog her erkende, at han stadig fik gulerødder og agurk, som påvirkede den pågældende test.

Dyrlægen nævner, at nogle allergiske hunde kan få det bedre på BARF og han anbefaler, at jeg laver en eliminationsdiæt – 8 uger på kogt hestekød og kartoffel. Ikke på nogen måde dækkende næringsmæssigt, men en test af om Charlie kan tåle proteiner, som ikke findes i almindelige tørkost produkter. Det virkede – Charlie får det meget bedre – han får nu diagnosen allergiker overfor visse proteinkilder, som var og er almindeligt forekomne i tørkost.

Gennem de forskellige tests af fodertyper og -varianter kunne jeg konkludere, at kylling især gav anledning til symptomerne med kløe over hele kroppen og specielt i ører og på poter.

Charlie er nu 4-5 år gammel og det ender med, at jeg fodrer Charlie med tørkost, hvis eneste proteinkilde er fisk. På trods af, at Charlie har det dårligt, så turde jeg ikke at gå i gang med at råfodre ham. Jeg vidste ikke, hvordan jeg kunne sikre, at han kunne få alle de næringsstoffer, han havde brug for. Men jeg valgte selv at lave godbidder til Charlie. Jeg valgte godbidder lavet af hest fordi, der var positive resultater fra hans eliminationsdiæt på hest.

Hans allergi er dog som et glas med vand, der med tiden fyldes op og løber over. Så vi fortsætter med rens til ørerne, medicinsk shampoo indimellem, kløestillende medikamenter til ørerne og prednisolon til reduktion af allergisymptomerne.

Tilbage omkring 2010 var der ikke mange valgmuligheder i forhold godbidder og specielt ikke godbidder med gennemskuelige varedeklarationer.

Det er Charlies allergi historie. Og fordi han elskede de hjemmelavede godbidder, synes jeg, at alle hundeelskere skal have muligheden for at købe sunde og enkle godbidder til deres hunde. Og sådan blev Carino godbidderne til.

Carino

Det var oplagt at medtage hestelever og hestehjerte i produktsortimentet. Men det vigtigste er, at kunne tilbyde dig nogle hundegodbidder, hvor du nemt kan gennemskue ingredienslisten – hvor du præcis ved, hvad du giver din hund at spise, hvad enten din hund er allergiker eller du, på din hunds vegne, gerne vil undgå tilsætningsstoffer, konserveringsmidler eller dårlige og/eller højprocesserede ingredienser.

Find Carino godbidderne her

Gratis levering ved køb over 499,-